вівторок, 09 вересня 2014 06:51

Третина території Донбасу отримає спецстатус у складі України - Луценко

Третина території Донбасу отримає спецстатус у складі України - Луценко
Фото: lenta-ua.net

Третина території Донбасу отримає особливий статус, але в складі цілісної України, згідно з мінським протоколом.

Про це заявляє лідер партії "Блок Петра Порошенка", радник президента Юрій Луценко.

"Протокол чітко визначив: мова не йде про особливий статус двох областей. Там чітко написано: тільки ті райони, які не підконтрольні українській владі в двох областях", – сказав він в ефірі "Свободи слова" на каналі ICTV в понеділок увечері.

При цьому він повідомив: "Зараз відбувається демаркація позицій, які займають українські війська і які на сьогоднішній день українські війська не можуть зайняти".

Як зазначив Луценко, особливий статус отримають деякі райони Донецької і Луганської областей, які в цілому займають близько третини території українського Донбасу.

Як підкреслив політик, таким чином, буде створена "спеціальна зона" у складі цілісної України.

За словами радника президента, ця зона може бути ізольована і обнесена інженерними спорудами.

"Мінський протокол означає, що Україна є цілісною. Навіть тимчасово непідконтрольні нам райони "лугандона"(так званих "ЛНР" і "ДНР") все одно є частиною України. Кордон стає нашим, і ми повинні ізолювати цю спеціальну зону, взяти її під контроль, у тому числі інженерними спорудами, і запропонувати їм змагатися не тільки зброєю – рівнем життя", – заявив він.

Зараз ви читаєте новину «Третина території Донбасу отримає спецстатус у складі України - Луценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі