четвер, 22 березня 2018 13:32

"Треба прибрати фізично, всіх і зразу" - показали відеодокази проти Савченко

"Треба прибрати фізично, всіх і зразу" - показали відеодокази проти Савченко
Надія Савченко та Володимир Рубан у Макіївській колонії. Фото: Enigma

Генпрокурор Юрій Луценко показав народним депутатам відеодокази причетності нардепа Надії Савченко до підготовки терористичного акту.

28-хвилинне відео прокрутили в сесійній залі, після чого прес-служба ГПУ виклала його у мережу.

У ролику зафіксовані розмови Савченко щодо перевезення зброї з ОРДЛО і про плани змінити владу в Україні.

"Я пропоную переворот. Їх треба прибрати фізично, всіх і зразу за один день. Треба зробити так, щоб вони бігли. Мене менше цікавить урядовий квартал, а більше їхні помешкання. Треба зробити так, щоб їм не було куди вертатися. Далі ваша задача - тримати периметр", - сказала Савченко під час однієї з зафіксованих розмов.

Зазначається, що загальний обсяг матеріалів становить 74 гігабайти інформації. Сукупна тривалість аудіо- та відеоматеріалів приблизно три доби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В "останньому слові" Савченко пригрозила колегам

Народного депутата Надію Савченко підозрюють у підготовці до замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів Кабміну, народних депутатів, повалення конституційного ладу і змові з ватажками бойовиків ДНР.

Сама Савченко назвала свої дії "політичною провокацією", яку вона організувала, "щоб влада зрозуміла, що вона також смертна".

Уранці 22 березня регламентний комітет одноголосно підтримав подання і рекомендував Верховній Раді зняти недоторканність із Савченко, дозволити її затримання та арешт.

Зараз ви читаєте новину «"Треба прибрати фізично, всіх і зразу" - показали відеодокази проти Савченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі