понеділок, 28 лютого 2011 23:06

"Треба бити в морду" - Брюховецький про сутичку на мітингу студентів

"Треба бити в морду" - Брюховецький про сутичку на мітингу студентів

Законопроект про вищу освіту поверне Україну у 30-ті роки минулого століття.

Про це в ефірі "5 каналу" сказав почесний президент Києво-Могилянської акадмії В'ячеслав Брюховецький.

"Це не новації, а відхід назад. При чому дуже глибокий - приблизно в 30-ті роки. Найбільше непокоїть, що жорстко адмініструється і централізується навчальний процес. Відкидається науковість - те, що необхідно для розвитку університетів. Це і за часів радянської влади ніколи не культивувалося. Зарегульованість дій університету і втрата паростків автомномії, які починали пробиватися", - навів він недоліки нового документу.

Брюховецький пригадав слова ректора Українського католицького університету отця Бориса Ґудзяка, який сказав, що все повертається до принципу "Макдональдс в освіті". Мовляв, усі ресторанчики будуть випускати однакові гамбургери, а університети однакових студентів.

"Вони однакові у всьому світі, але дуже шкідливі для здоров'я. Хочуть, щоб всі були однакові, слухняні, щоб ходили строєм. Хочуть, щоб вгадували, що не тільки зробить, а й подумає товариш міністр (Дмитро Табачник - ред.). Практично нічого доброго він не робить", - наголосив президент Києво-Могилянської акадмії.

Брюховецький також прокоментував сутичку під час мітингу студентів біля комітетів Верховної Ради. Він вважає, що на провокаторів потрібно реагувати силовими методами.

"Якщо вони дурні, то з дурнями треба і по-дурному говорити. Цікава роль і правоохоронних органів, яким сказали, що ці люди не мають відношення до мітингу. Проте вони спокійно спостерігали поки не виникли фізичні сутички. Знаю, що студентів навіть перестріли біля метро Контрактова площа, коли вони вже йшли з мітингу. Я у своїй юності знав, що треба бити в морду. Кажу грубо, але не закликаю студентів це робити. Проте такі люди знають одне - бий першим по морді. Якщо з ними розмовляти, то толку не буде", - додав Брюховецький.

Зараз ви читаєте новину «"Треба бити в морду" - Брюховецький про сутичку на мітингу студентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі