пʼятниця, 07 серпня 2020 11:35

Трамп видає заборону на китайську соцмережу TikTok. Це може розпалити напруження з Пекіном

Трамп видає заборону на китайську соцмережу TikTok. Це може розпалити напруження з Пекіном
Дональд Трамп вважає, що поширення застосунку TikTok несе загрозу для національної безпеки США. Фото: tiktok.com

Учора президент США Дональд Трамп оголосив про заборону на транзакції США з китайською компанією ByteDance, що є власником програми для обміну відео TikTok, а також Tencent, оператором програми обміну повідомленнями WeChat.

Трамп вважає, що поширення застосунків, що належать китайським компаніям, несе загрозу для національної безпеки, зовнішньої політики й економіки США. Державний секретар Сполучених Штатів Майк Помпео і собі назвав популярний TikTok суттєвою небезпекою щодо збирання персональних даних американців. Це є важливим на тлі недовіри, що зростає між Вашингтоном та Пекіном.

Виконавчі розпорядження набудуть чинності через 45 днів після того, як адміністрація Трампа на цьому тижні назвала TikTok і WeChat значними загрозами. Також в адміністрації президента США планують активізувати зусилля задля очищення "недовірених" китайських застосунків з американських цифрових мереж.

Джеймс Льюїс, експерт із технології Центру стратегічних та міжнародних досліджень у Вашингтоні, назвав заборони китайської соцмережі розривом у цифровому світі між США та Китаєм.

"Щодо TikTok, Трамп явно чинить тиск на Bytedance, щоб закрити угоду", - додав Льюїс.

Нагадаємо, що раніше Трамп заявив, що китайський застосунок TikTok "припинить здійснювати комерційну діяльність", якщо не продасть своїх підрозділів у США до середини вересня.

Своєю чергою корпорація Microsoft веде переговори про придбання TikTok, що належить ByteDance. Про це повідомило видання New York Times.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молоді мільйонери: у Forbes показали, скільки можна заробити на відео в TikTok

TikTok має 100 млн користувачів у Сполучених Штатах. Тоді як WeChat не такий популярний у країні.

Зараз ви читаєте новину «Трамп видає заборону на китайську соцмережу TikTok. Це може розпалити напруження з Пекіном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі