четвер, 13 червня 2019 01:37

Трамп хоче ввести санкції проти російського Nord Stream-2

Трамп хоче ввести санкції проти російського Nord Stream-2
Трамп хоче санкцій для будівників "Північного потоку-2". Фото: РБК

Президент США Дональд Трамп заявив, що розглядає можливість застосування санкцій своєї держави для припинення будівництва газопроводу "Північний потік-2" між Росією і Німеччиною.

"Ми захищаємо Німеччину від Росії, а Росія отримує мільярди і мільярди доларів від Німеччини за свій газ", – сказав Трамп під час зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою, повідомляє Bloomberg.

Окрім США, проти будівництва газопроводу "Північний потік-2" виступають кілька країн Східної Європи, Скандинавії та Балтії. Усе тому, що газогін може збільшити залежність Євросоюзу від російського газу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали один із варіантів тиску на Путіна

Проект будівництва "Північного потоку-2" передбачає зведення 2 гілок газопроводу загальною потужністю у 55 мільярдів кубометрів газу на рік.

Цей газопровід Росія будує не тільки для того, щоб поширити свій вплив у Європі, а й щоб обійти транзитні збори України. Адже послуги транзиту російського газу до ЄС щороку приносять Україні по 3 мільярдів доларів.

Зараз ви читаєте новину «Трамп хоче ввести санкції проти російського Nord Stream-2». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі