середа, 23 жовтня 2019 09:46

Трамп чекав від Зеленського двох кроків — повірений у справах України

Трамп чекав від Зеленського двох кроків — повірений у справах України
За словами Тейлора, інформацію йому повідомив посол США у ЄС Ґордон Сондланд. На фото президент України Володимир Зеленський, УНІАН

Президент США Дональд Трамп чекав від президента України Володимира Зеленського двох кроків для надання підтримки Україні. Публічного оголошення розслідування щодо української приватної газовидобувної компанії "Бурісма", де працював син його потенційного конкурента Джо Байдена, та втручання у президентські вибори США 2016-го з території України.

Про це у своїх свідченнях Конгресу заявив тимчасовий повірений у справах США Вільям Тейлор, передає "Голос Америки". Текст свідчень опублікувало видання The Washington Post.

За словами Тейлора, інформацію йому повідомив посол США у СЄ Ґордон Сондланд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свідчення Тейлора проти Трампа назвали "переламними"

"Посол Сондланд також заявив мені, що він усвідомлює, раніше припустився помилки, заявивши українським урядовцям, що проведення зустрічі у Білому домі між Зеленським і Трампом залежатиме від публічної заяви про розслідування.

Насправді, заявив мені посол Сондланд, "все" залежатиме від такої заяви, включно із безпековою допомогою. Він заявив, що президент Трамп хотів, щоб Зеленський "вголос і публічно" заявив, що він наказує провести такі розслідування", — ідеться в заяві.

Адміністрація Трампа не співпрацює з розслідуванням щодо імпічменту, намагаючись заблокувати свідчення та документи. Його ініціювала Палата представників, оголосила демократка Ненсі Пелосі.

Комітет з питань розвідки Палати представників оприлюднив повістку, щоб примусити Тейлора дати свідчення після того, як Державний департамент наказав йому не з'являтися.

Тейлор неодноразово ставив під сумнів рішення Трампа заморозити сотні мільйонів доларів допомоги Україні.

Трамп заморозив майже 400 мільйонів доларів військової допомоги Україні незадовго до того, як поговорити із Зеленським, викликавши звинувачення демократів у зловживанні зовнішньою політикою США для особистої вигоди.

Зараз ви читаєте новину «Трамп чекав від Зеленського двох кроків — повірений у справах України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі