четвер, 15 березня 2007 16:19

Тони Блер закликав припинити вибачатися за наведення ладу в Іраку

Прем"єр-міністр Великої Британії Тони Блер закликав західний світ "припинити вибачатися" за те, що він наводить лад і робить "правильні речі" в Іраку. За словами Блера, тероризм неможливо перемогти в іншим спосіб, окрім вибраного нині.

Коментуючи безперервні втрати війни в Іраку, Блер назвав загибель військових трагедією. Проте, за словами прем"єра, ці люди "все робили правильно", тобто загинули в ім"я порядку і справедливості.

"Ми повинні бути там, щоби боротися проти цих людей і того, чим вони займаються: своїм терором вони руйнують надії на демократію", - заявив Блер в інтерв"ю SkyNews. - "Якщо ми виправдовуватимемося, ми ніколи не переможемо. Це не ми погіршуємо ситуацію, це терористи нагнітають її".

Рішення Блера підтримати американське вторгнення до Іраку свого часу засудили не тільки його однопартійці й опозиція, але і прості жителі країни. З тих пір це рішення залишає свій відбиток практично на будь-якому політичному кроці прем"єра. Втім, джерела в лейбористському уряді нещодавно повідомили, що Тони Блер планує вивести з Іраку 3000 солдатів до кінця року. Багато хто розцінив це рішення як розкол в альянсі з США, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Тони Блер закликав припинити вибачатися за наведення ладу в Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі