середа, 04 квітня 2007 09:19

Тоні Блер ухвалить "жорсткі рішення" щодо Ірану за 48 годин

Прем"єр-міністр Великої Британії Тоні Блер заявив, що найближчі 48 годин стануть "критичними" для врегулювання кризи навколо 15 британських моряків, затриманих Іраном. Цей термін дивним чином співпадає з датою початку операції проти Ірану - за даними російських спецслужб, "Укус" США призначений на ранок п"ятниці.

Блер попередив Іран, що, якщо затримані моряки не будуть звільнені, Лондон "ухвалить жорсткі рішення". За його словами, є два варіанти: перший - це "спробувати врегулювати конфлікт мирним шляхом", щоб "якнайскоріше повернути моряків"; другий - якщо цього не відбудеться, то "ухвалюватимуться все більш жорсткі рішення".

При цьому Блер привітав заяву, зроблену секретарем іранської Вищої ради національної безпеки Алі Ларіджані. Той заявив британському телеканалу Channel 4, що Іран "віддає пріоритет дипломатичному шляху". "Ми не хочемо ще більше ускладнювати це питання", - додав він. На думку Блера, заява, "схоже, відкриває перспективи" для переговорів, передає NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Тоні Блер ухвалить "жорсткі рішення" щодо Ірану за 48 годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі