четвер, 10 травня 2007 13:32

Тоні Блер оголосив про відставку

Тоні Блер оголосив про відставку
Тоні Блер сьогодні офіційно оголосив на засіданні уряду, що йде у відставку з поста прем"єр-міністра та голови лейбористської партії. Після засідання Блер вирушив у свій виборчий округ Седжфілд, де опівдні за місцевим часом він виступить з публічною заявою про свій відхід.

Після цього в Лейбористській партії автоматично стартує виборча кампанія. Найвірогіднішим наступником Блера вважають міністра фінансів Гордона Брауна. Блер, який відзначив 1 травня 10 років перебування на чолі уряду, відкриє дорогу для обрання нового прем"єр-міністра. Оскільки Блер йде достроково (його прем"єрські повноваження повинні були закінчитися лише в 2009 році), загальних виборів не буде.

Оглядачі давали кілька пояснень дострокового відходу Блера. Головне - рекордне падіння популярності британського прем"єра та його партії. Згідно з останніми соціологічними опитуваннями, діяльністю особисто Тоні Блера задоволені сьогодні тільки 26% британців. Це найнижчий рівень серед усіх голів лейбористських урядів починаючи з 1960 року.

На рішення Блера про відставку також не могли не вплинути і могутні корупційні скандали навколо ключових лейбористів. Крім того, рейтинг лейбористів і особисто Блера, безумовно, понизила підтримка Британією війни в Іраку (за матеріалами Lenta.ru і Gazeta.ru).

Зараз ви читаєте новину «Тоні Блер оголосив про відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі