вівторок, 30 жовтня 2007 11:03

Томенко знає, як обрати мера не наркомана

Один з лідерів БЮТ Микола Томенко заявив, що вибори міського голови столиці необхідно проводити в два тури.

"Спеціальний статус міста Києва як столиці України вимагає, щоб його керівник був обранцем більшості жителів столиці України і представляв різні соціальні прошарки.

Вибори керівника головного міста держави повинні бути виборами громадян, а не виборами за гроші і продовольчі пакети", - передає слова Томенко його прес-служба.

Політик нагадує, що на останніх виборах міського голови Леоніда Черновецького було вибрано голосами 21% від загальної кількості киян.

"Для того, щоб ні політичні негідники, ні фінансові наркомани не ставали керівниками столиці України необхідно проводити вибори в два тури, що дасть можливість обирати не тільки конкретну людину, а обирати певну команду і конкурентну програму розвитку міста", - вважає політик.

Бютівець також зазначає, що варто було б розповсюдити принцип обрання керівника міста через систему двох турів, щонайменше, в обласних центрах України.

15 жовтня лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила, що новостворена коаліція першочергово розглядатиме питання про дострокові вибори мера Києва і Київради. Наступного дня глава фракції свого імені в Київській міськраді Віталій Кличко заявив, що планує балотуватися на мера столиці.

Станом на 17 жовтня НУ-НС і БЮТ не погодили єдину кандидатуру на посаду мера Києва.

18 жовтня Черновецкий закликав опонентів припинити "лякати" виборами, а днями заявив, що поступиться своїм кріслом Юрію Луценку, якщо той обжене його в забігу на 5 км.


За матеріалами Корреспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Томенко знає, як обрати мера не наркомана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі