четвер, 04 грудня 2008 08:29

Томенко розповів про два сценарії створення коаліції

Томенко розповів про два сценарії створення коаліції

Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко прогнозує два варіанти розвитку подій навколо можливого створення коаліції. Про них він розповів на брифінгу в Житомирі.

"Найгірше для України - це не ухвалювати жодного рішення по створенню парламентської коаліції. В даний час ми маємо 3 ключових гравці в Україні. Українська політика дуже персоніфікована, можна мислити категоріями доктрин, програм, але ми все одно знаємо, що саме політичні гравці домовляються. Так відбулося, що трикутник влади "Президент Віктор Ющенко - Прем"єр Юлія Тимошенко - Глава Верховної Ради Арсеній Яценюк" не пройшов випробування", - відзначив Томенко. Його цитує радіо "Свобода".

Політик вважає, що на сьогодні існує два можливих сценарію розвитку політичних подій. Згідно з першим варіантом, на думку Томенка, "Президент домовляється з нинішнім лідером опозиції Віктором Януковічем, і все стає на свої місця, тоді Партія регіонів голосуватиме за кандидатуру Івана Плюща на посаду глави Верховної Ради, а Віктор Янукович стає Прем"єр-міністром".

"БЮТ у такому разі, очевидно, буде в опозиції, і це теж вихід з ситуації, а до двох ключових гравців - Віктора Ющенка і Віктора Януковича - можуть "підтягтися" Блок Литвина, КПУ. Тоді стане зрозумілим, що відбувається в Україні", - підкреслив Томенко.

Він припустив, що у разі нереалізації цього сценарію розвитку подій "можлива домовленість навколо формату, коли Юлія Тимошенко залишається Прем"єром, і спікером парламенту стає депутат або з Партії регіонів, або з Блоку Литвина".

"Такий формат також може бути, і в ньому є можливість об"єднання від двох до чотирьох з половиною фракцій", - вважає Томенко.

"Ось така коаліція теж можлива. Найгірше, якщо взагалі ніякого рішення про створення коаліції не буде ухвалено. Поганий шлях, який Президентові підказали, - це обрання глави Верховної Ради, але не створення парламентської коаліції. До кризи це могло бути, можна було б жити без коаліції, а зараз - ні", - резюмував заступник Голови Верховної Ради, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Томенко розповів про два сценарії створення коаліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі