понеділок, 19 листопада 2007 14:38

Томенко розказав, ким приходяться Балозі противники коаліції з БЮТ. Дісталося і Плющу

Томенко розказав, ким приходяться Балозі противники коаліції з БЮТ. Дісталося і Плющу
Один з лідерів БЮТ Микола Томенко наголошує на необхідності того, щоб президент Віктор Ющенко висловив свою чітку позицію щодо формату створення майбутньої парламентської коаліції.

На думку Томенка, нинішнє створення демократичної коаліції "все більше починає нагадувати аналогічний сумний період "коаліціади" 2006 року".

"Коли кілька місяців дискусій і завірянь політиків у тому, що всі зацікавлені у створенні коаліції між БЮТ та "Нашою Україною", завершились поданням на посаду прем"єра кандидатури Віктора Януковича", - пояснив він.

Томенко заявив, що сьогодні "все частіше відбувається ревізія заяв, підписаних документів та передвиборчих обіцянок".

Найбільш активними "в процедурі такої ревізії", на переконання бютівця, виступають "підлеглий Ющенка, секретар РНБО Іван Плющ, керівник секретаріату президента Віктор Балога разом зі своїм (як пишуть ЗМІ) двоюрідним братом Василем Петьовкою та давнім компаньйоном по бізнесу, заступником голови правління ТОВ "Барва" Ігорем Крілем".

При цьому Томенко звинувачує Плюща у тому, що він "мабуть, поодинокий нашоукраїнець, який принципово не дотримується головного гасла президентської партії "Закон - один для всіх".

Серед "порушень" Плюща представник БЮТ називає вік секретаря РНБО, "який не дозволяє йому обіймати посаду держслужбовця", "переведення у свою власність будинку у "Пущі-Водиці", який за ним закріплено в довічне користування як за екс-спікером парламенту".

Крім того Томенко звинувачує Плюща у тому, що його було зареєстровано депутатом ВР шостого скликання всупереч відсутності необхідних документів.

"У зв"язку з цим виникає питання: чи це – відверта "антипрезидентська" діяльність секретаря РНБО Івана Плюща, чи його власна ініціатива як політика з великим досвідом, що був не останньою людиною за часів Кучми-Кравчука, чи це елемент політичної гри, в якій Іван Плющ відіграє роль негативного героя?", - запитує Томенко.

"Було би надзвичайно важливо перед початком роботи Верховної Ради шостого скликання, створення коаліції та напередодні третьої річниці Майдану почути чітку позицію президента", - наголосив представник БЮТ.

Зокрема, щодо того, якою президент "бачить майбутню діяльність нового парламенту та оптимальну коаліцію для України, щоб вдруге не повторювати "спікеріаду" чи "прем"єріаду", що остаточно підірве довіру до політиків та Верховної Ради, яка ще не почала працювати". Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Томенко розказав, ким приходяться Балозі противники коаліції з БЮТ. Дісталося і Плющу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі