середа, 11 липня 2007 09:00

Томенко: "Ахметов готується до свого прем"єрства"

Томенко: "Ахметов готується до свого прем"єрства"
Один з лідерів БЮТ Микола Томенко вважає сумнівним і неприпустимим розробку Ринатом Ахметовим Програми економічних реформ для України.

Так Томенко прокоментував інформацію про те, що створений Ахметовим фонд "Ефективне управління" працюватиме спільно з закордонними експертами над програмою економічних реформ для України.

На думку Томенка, "було б цілком логічно, якби подібну програму діяльності Ринат Ахметов готував "під себе" як під майбутнього прем"єр-міністра, до того ж вірогідність такого варіанту цілком реальна, враховуючи неодноразові зустрічі та дискусії між ним та Президентом України, а також високу оцінку, надану Віктором Ющенком конструктивній діяльності Рината Ахметова".

В тому разі, зауважив Томенко, якщо стратегія України розробляється іноземцями не під майбутнє прем"єрство, це є сумнівним та неприпустимим. "Адже тоді складається враження, що найбагатша, за оцінками експертів, людина України, використовуючи добру ідею необхідності розробки економічної стратегії для України, шукає додаткові, вмотивовані закордонними фахівцями механізми заробляння на Україні", - вважає Томенко.

На його думку, логічнішим було б замовлення Ахметовим у іноземних експертів розробки програми розвитку для його власної фінансово-промислової компанії, а не для держави загалом.

Томенко вважає, що програма розвитку України має визначатися, передусім, українськими експертами та обов"язково погоджуватися українським суспільством.

"Іноземні фахівці можуть долучатися до розробки стратегії лише як консультанти, оскільки стратегічні документи розвитку нашої країни – це прерогатива та відповідальність власної країни, а не закордонних експертів, яких оплачує хтось із олігархів", - вважає Томенко.

Нагадаємо, що член Партії регіонів Ринат Ахметов заявив, що прем`єр-міністр Віктор Янукович доручив йому розробляти програму економічних реформ.

За словами Ахметова, створений ним фонд не буде фінансуватися політичними партіями і не матиме відношення до виборів, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Томенко: "Ахметов готується до свого прем"єрства"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі