понеділок, 22 вересня 2008 10:39

Томенко пропонує фракціям підписати угоду про співпрацю

Томенко пропонує фракціям підписати угоду про співпрацю

Депутат Верховної Ради, член фракції Блоку Юлії Тимошенко, заступник голови парламенту Микола Томенко виступає за підписання парламентськими фракціями документа про співпрацю до виборів Президента в 2010 році.

Про це він сказав в інтерв"ю "Газеті 24".

"Найбільш оптимальний варіант - підписати документ, не більше однієї сторінки, про співпрацю фракцій українського парламенту в інтересах України до президентської виборчої кампанії", - сказав він.

Він не вважає за доцільне включати в цей документ спірні питання щодо перспектив вступу до НАТО, статусу російської мови.

Томенко вважає, що дана угода має включати питання, необхідні для розвитку країни, а саме: зміни до Конституції для чіткого розподілу повноважень між гілками влади.

Коментуючи перспективи подій у країні, Томенко сказав, що вважає більш ймовірним продовження роботи Ради, ніж проведення позачергових парламентських виборів.

"Судячи з настроїв у сесійному залі, імовірність того, що парламент буде працювати - понад 50%", - вважає він.

Крім цього, Томенко не вірить у повторне створення коаліції фракцій Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" і БЮТ.

З його слів, відповідно до проведених БЮТ дослідженням, понад 50% прихильників БЮТ схвалюють створення коаліції БЮТ і фракції Партії регіонів з умовою, що це буде тимчасовий стабілізаційний союз.

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк прогнозує проведення позачергових парламентських виборів, якщо протягом пленарного тижня Ради 22-26 вересня не буде створена нова коаліція.

Голова фракції блоку свого імені в Раді Володимир Литвин вважає, що 3 жовтня минає 30-денний термін, передбачений Конституцією для отримання Президентом Віктором Ющенком права на призначення позачергових парламентських виборів у разі, якщо не буде створена нова коаліція.

Ющенко 3 вересня заявив, що має намір розпустити Раду, якщо вона не створить нову коаліцію у встановлений законодавством термін.

16 вересня коаліція БЮТ-НУНС розпалася, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Томенко пропонує фракціям підписати угоду про співпрацю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі