четвер, 17 лютого 2011 10:41

Томенко не радить Януковичу "забавлятися" біля могили Шевченка

Томенко не радить Януковичу "забавлятися" біля могили Шевченка

Забавлятися можна за власні кошти у відповідності до чинного законодавства, і бажано забавлятися не біля могили Тараса Шевченка.

Так відреагував на дискусію стосовно доцільності будівництва вертолітного майданчику біля Канева заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко, повідомляє його прес-служба.

Томенко наголосив, що центральна і місцева влада не відкараскається "публіцистикою" на витрачання бюджетних коштів. Віце-спікер нагадав, що він звернувся до прем?єр-міністра з проханням поінформувати, яка мотивація використання бюджетних коштів саме по програмі ЄВРО без застосування тендерних процедур для будівництва вертолітного майданчику недалеко від місця поховання Тараса Шевченка.

На переконання нардепа, якщо ініціатор такої ідеї не президент чи уряд, а голова обласної адміністрації, то цікаво було б дізнатися від нього, хто особисто з представників "багатої української діаспори" вимагає будівництва на бюджетні кошти вертолітного терміналу у Борисполі та вертолітного майданчику біля Чернечої гори, щоб літати на могилу Т.Шевченка вертольотом.

"Не беруся аналізувати економіку такого "туризму" від нової влади та широку доступність і масовість проекту, адже, як відомо, за бюджетні гроші будується вертолітний майданчик місткістю до 10 посадкових місць", - відмітив Томенко.

Водночас, за словами віце-спікера, найголовнішою є історична та моральна складова цього "вертолітного скандалу". "Зазвичай, українці, які шанували Тараса Шевченка, вважали за необхідне не їздити, а тим паче літати, а ходити на його могилу", - наголосив він.

Насамкінець політик нагадав, що 9 березня - день народженні Тараса Шевченка, а 22 травня - 150 років з дня його перепоховання в Україні.

"З нагоди цих днів варто було б вшанувати Великого Кобзаря духовними, історичними та просвітницькими, а не вертолітними проектами", - резюмував він.

Як повідомлялось, 2,6 мільйона гривень державних коштів виділено на будівництво вертолітного майданчика для президента Януковича в Каневі. Будівництво ведеться в рамках підготовки до Євро-2012.

Зараз ви читаєте новину «Томенко не радить Януковичу "забавлятися" біля могили Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі