понеділок, 01 грудня 2008 14:05

Томенко готовий поступитися своїм кріслом заради коаліції

Депутат від БЮТ Микола Томенко готовий відмовитися від крісла віце-спікера, якщо воно знадобиться для створення максимально широкого об"єднання в парламенті.

Також БЮТ готовий до дискусії щодо посад в уряді, включаючи посаду прем"єра, заявив Томенко на брифінгу в понеділок, повідомляє Ліга.net.

"Ми готові до дискусії щодо всіх посад в уряді. Точно так само ми готові до дискусії щодо президії Верховної Ради", - сказав Томенко.

Водночас, за його словами, така ротація має враховувати статус і місце фракції.

"Я заради найширшого об"єднання в парламенті готовий поступитися своєю посадою, але в даному випадку мене на цю посаду рекомендувала фракція. Тому усе буде залежати від рішення, яке ухвалить фракція", - зазначив Томенко.

Відповідаючи на запитання, чи поширюється така готовність і на посаду прем"єра, Томенко зазначив: "Ми готові до будь-якої дискусії".

Він також звернув увагу на те, що в парламенті можливий формат коаліції і без Блоку Юлії Тимошенко. У такому випадку питання буде знятий автоматично, і новий уряд сформує нова парламентська більшість.

Водночас, Томенко вважає, що Верховна Рада дозріла для максимально широкого об"єднання, яке зайнялося б виведенням країни з фінансової кризи.

"Я упевнений, що на сьогодні абсолютна більшість дозріла для такої логіки ухвалення рішення, що у Верховній Раді, беручи до уваги кризу, є готовність створити максимально широке об"єднання з захисту України від кризи", - сказав він.

У той же час, Томенку поки складно сказати, чи буде це об"єднання формалізоване як коаліція чи ж воно буде скріплене публічними домовленостями.

"Але для мене очевидно одне, що на сьогодні дискусія про юридичну коаліцію у 226 чи 230 голосів завершила своє існування в Україні. Сьогодні абсолютній більшості зрозуміло, що така коаліція в умовах кризи не зможе ефективно працювати. Сьогодні дискусія повинна вестися винятково про надзвичайно широкий формат", - зазначив він.

За його словами, це може бути формат у складі "чотири з половиною фракції" (без "Нашої України"), а також "формат трьох" або "формат двох".

Раніше прем"єр-міністр Юлія Тимошенко звернулася до делегатів з"їзду "Нашої України" з пропозицією відновити демкоаліцію. З аналогічною пропозицією вона "востаннє" звернулася і до президента Віктора Ющенка, а також запросила в коаліцію Блок Литвина, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Томенко готовий поступитися своїм кріслом заради коаліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі