понеділок, 22 вересня 2008 12:52

Томенко: Це була третя "помаранчева" коаліція і, я думаю, остання

Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко вважає, що демократична коаліція в українському парламенті шостого скликання була останньою "помаранчевою" коаліцією.

Як повідомили у прес-службі Томенка, про це він заявив у інтерв"ю "Газеті 24", коментуючи розпад демократичної коаліції.

"Це була третя "помаранчева" коаліція і, я думаю, остання. Але ми маємо зробити висновки з цього досвіду. Головний висновок пролягає у тому, що нам необхідно завершувати будувати "помаранчеву" Україну та починати створювати Україну "синьо-жовту", - зазначив Томенко.

Він також запропонував накласти своєрідний мораторій на "майданну" риторику і залишити Майдан українській історії. "Зараз ми живемо в іншій Україні. Подібні політичні стреси іноді навіть корисні, але за умови, якщо робити з них правильні висновки", - вважає віце-спікер.

Говорячи про зацікавленість Президента України Віктора Ющенка у проведенні дострокових парламентських виборів, Томенко припустив, що главу держави переконали у тому, що він може ще раз стати Президентом за умов, якщо стане лідером усього національно-демократичного електорату у Західній Україні і зробить усе, щоб Юлія Тимошенко не була прем"єром на момент проведення президентських виборів.

За словами Томенка, вибори – це один зі способів позбавити Тимошенко посади. Звідси, вважає він, і риторика Ющенка – віднині все, що робить уряд, розглядається крізь призму Москви – вигідно це Кремлю чи ні. "Але трагедія такого підходу полягає в тому, що нинішня антиросійська риторика ще більше ускладнює і так непрості відносини України й Росії. Згідно з останніми опитуваннями, росіяни вважають нас ворогами трохи не після американців. Окрім того, жорстка антиросійська політика зовсім не сприймається більшістю українців, як, до речі, і нові вибори", - зазначив Томенко.

Зараз ви читаєте новину «Томенко: Це була третя "помаранчева" коаліція і, я думаю, остання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі