четвер, 12 березня 2020 14:25

Точно не відбудеться: нормандський саміт відклали в довгу шухляду

Точно не відбудеться: нормандський саміт відклали в довгу шухляду
"Краще трохи почекати і тоді мати результат, щоби президенти їхали на саміт, вже маючи якісь домовленості", - вважає співрозмовник

Зустріч лідерів держав "нормандського формату" точно не відбудеться у квітні.

Таку неофіційну заяву зробив представник Німеччини, який безпосередньо опікується українською тематикою, повідомляє "Європейська правда".

Хоча рішення про відтермінування саміту ще не ухвалено, однак завершити підготовку до саміту вчасно не вдасться, вважає співрозмовник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нормандський формат" потрібно перезапустити - Макрон

"Моя особиста думка, що саміт точно не відбудеться у квітні – можливо, у травні, можливо, і пізніше", - пояснює співрозмовник.

Попри намір лідерів зібратися у квітні є необхідність домовитися про результативну зустріч, а цього наразі немає, пояснюють у Німеччині.

"Важливішим є результат. Краще трохи почекати і тоді мати результат, щоби президенти їхали на саміт, вже маючи якісь домовленості. ... Я дуже поважаю те, що ваші представники (що опікуються Нормандією) завжди продовжують – і діють далі і далі, доки не вдасться (досягнути домовленості. - ЄП)", - пояснює джерело.

Попередньо було заплановано провести зустріч у "нормандському форматі" у квітні. Для узгодження позицій між міністрами зараз тривають двосторонні переговори.

Зараз ви читаєте новину «Точно не відбудеться: нормандський саміт відклали в довгу шухляду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі