четвер, 17 квітня 2014 13:26

Точна кількість жертв бійні в Маріуполі невідома - журналіст

Місцева влада на випередження не діяла, хоча й знала, що в місті уже давно діють сепаратисти.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів маріупольський журналіст Денис.

"Сепаратистський рух в Маріуполі розпочався ще 23 лютого. Тільки минулої неділі захопили Міськвиконком. Раніше протестувальники вільно переміщались по місту, тепер - всіляко зміцнюють барикади. Використовують, зокрема, автомобільні покришки", - розповів Денис.

За словами очевидців, кількість нападників, які вчора атакували військову базу, досягала 500 чоловік. Офіційної інформації щодо кількості загиблих та поранених немає.

"За неофіційною інформацією, померла одна людина. Були поранені з обох сторін. Також сепаратисти блокували під'їзд до бази, не дозволили медикам швидкої госпіталізувати пораненого правоохоронця. Коли ворота зірвали, там поставили автозаки, шлях перекрили", - розповів Денис.

Сьогодні зранку поранених доставили до місцевих лікарень. Їх кількість досягнула 13 чоловік.

"Вчора близько одинадцятої години над містом почали літати винищувачі та один вертоліт. Вони запускали сигнальні ракети, аби залякати нападників. Заворушення тривали десь до першої години ночі. Спершу центр протистоянь був біля військової частини, потім зловмисники почали розбігатись по місту. До Маріуполя зі сторони Запоріжжя прибули кілька автобусів із спецпризначенцями", - зауважив журналіст.

За його словами, місцева міліція проявила спротив та відкрила вогонь по нападникам, не допустила такого ж сценарію як в Слов'янську та Краматорську, де військові здали зброю сепаратистам. Відбивались до останнього.

"Перестрілка відбувалась за 15 метрів від житлових будинків. Кулі залітали до будинків, одна потрапила у вікно і пробила газову колонку. Постраждалих серед мирних людей немає. Були пробиті двері, вікна. Самі маріупольці по-різному оцінюють ситуацію. Є люди, які підтримують сепаратисти і виправдовують їхні дії. Є такі, що засуджують, перебувають на стороні закону. Тут усе складно, за інакомислення можеш і постраждати. На мене самого сепаратисти нападали під час мітингів, а міліція замість захистити та знайти винних - звинуватила мене в хуліганстві", - коментує ситуацію журналіст.

Зараз в центрі Маріуполя журналісти встановлюють веб-камери, аби цілодобово спостерігати за ситуацією. Також сьогодні сепаратисти за допомогою тролейбуса та лавок перекрили рух по головній вулиці, на проспекті Леніна біля Міськради.

Зокрема, в ЗМІ з'явилась інформація, що міліція блокує вхід до лікарні, де перебувають поранені. Проте, за словами Дениса, біля медичного закладу правоохоронців немає. На цю хвилину біля військової частини перекрили рух. Там перебуває велика кількість міліцейських машин, проходять слідчі дії.

Нагадаємо, Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що вночі, у відповідь на атаку на військову частину Національної гвардії в Маріуполі підрозділи МВС провели "операцію з локалізації банди нападників, які налічують близько 300 осіб".

За його словами, серед службовців МВС втрат немає. За попередніми даними серед нападників бойовиків - 3 убитих, 13 поранених, 63 затриманих. Вилучено зброю. Засоби зв'язку та телефони російських операторів. Йде встановлення осіб затриманих нападників.

Зараз ви читаєте новину «Точна кількість жертв бійні в Маріуполі невідома - журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі