понеділок, 07 квітня 2014 12:47

"Тиск з боку Росії не піде на користь співпраці" - Дещиця

"Тиск з боку Росії не піде на користь співпраці" - Дещиця

Використання тиску з боку Росії не піде на користь міжнародній співпраці між Україною і РФ. Про це під час прес-конференції заявив в.о. міністра закордонних справ Андрій Дещиця.

"Нещодавно прозвучала заява прем'єр-міністра Російської Федерації Дмитра Медвєдєва про застосування санкцій у випадку якщо Україна вийде з СНД і приєднається до зони вільної торгівлі ЄС. Ми готові до двосторонньої співпраці з РФ у сфері торгівлі на рівноправній партнерській основі. Але використання тиску і залякування наших виробників у політичних цілях не матиме користі для нашої співпраці" - зазначив Дещиця.

За його словами, Україна готова співпрацювати з Росією і в інших сферах, якщо така співпраця буде взаємовигідною:

"Ми виступаємо за продовження контрактів, за якими наші громадяни працюють у РФ. Що стосується норми візової політики, то по відношенню до росіян ми застосували лише те, що стосується обмеження їх перебування на території нашої держави у 90 днів протягом півроку. Ніяких інших санкцій наша та російська сторона поки що не вводили" - сказав Андрій Дещиця.

 

Зараз ви читаєте новину «"Тиск з боку Росії не піде на користь співпраці" - Дещиця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі