понеділок, 12 травня 2008 16:25

Тимошенко звинуватила Ющенка у зраді національних інтересів

Прем"єр міністр Юлія Тимошенко звинувачує президента Віктора Ющенка в підтримці невигідних для України проектів з розробки причорноморського шельфу компанією "Венко".

Про це Тимошенко заявила на брифінгу, присвяченому скасуванню дозволу на користування надрами компанією "Венко".

"Все що відбувалося – відбувалось безумовно за дорученням президента і всупереч національним інтересам України", - сказала Тимошенко.

За її словами, Ющенко був особисто присутній на підписанні угоди з "Венко". "Президент особисто був ініціатором цих речей", - додала Тимошенко.

:Рано чи пізно оцінку цьому дасть громадянське суспільство України, і я не єдина громадянка українка. Є багато інших людей, готових захищати Україну. Якщо чиновники високого рівня можуть так нехтувати національними інтересами, то це питання до парламенту і Ради національної безпеки", - додала прем"єр.

Вона назвала "прикрою" ситуацію, коли уряд буде змушений судитися з компанією "Венко" через "продажних керівників і чиновників".

"Представники влади будуть розповідати про нас, що ми виступаємо проти інвесторів, погіршуємо інвестиційний клімат. Просто не треба було зраджувати національні інтереси", - заявила Тимошенко.

Прем"єр спрогнозувала, що компанія "Венко" буде боротися за "кожну копійку".

"Але ми як уряд зобов"язані повернути українські шельфи. Якщо українське суспільство готове так розставатися з ресурсом, то це має бути колегіальне рішення", - зазначила прем"єр.

"Його треба виносити в парламент, і хай партії, які здобували голоси виборців, беруть на себе відповідальність і позбавляють Україну енергетичних ресурсів. Уряд цього робити не буде", - запевнила Тимошенко, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко звинуватила Ющенка у зраді національних інтересів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі