середа, 14 січня 2009 14:14

Тимошенко звинуватила Ющенка і ще трьох у зриві газових переговорів

Тимошенко звинуватила Ющенка і ще трьох у зриві газових переговорів
Прем"єр Юлія Тимошенко звинувачує Юрія Бойка, Сергія Льовочкіна і Дмитра Фірташа в зриві переговорів з поставок російського газу до України за ціною $235 за тисячу кубометрів.

Про це прем"єр заявила в середу в ході прес-конференції в Києві, повідомляє Ліга.net.

При цьому вона стверджує, що переговори про постачання газу до України були зірвані у тому числі і з вини Президента України.

"Переговори, які успішно рухалися, починаючи з 2 жовтня, із забезпечення України природним газом за ціною $235 для українських споживачів і транзиту в межах 1,7,1,8, - ці переговори були зірвані тим, що, на жаль, українські політики намагалися зберегти "Росукренерго" як тіньового корупційного посередника.", - заявила вона.

"Переговори між двома прем"єр-міністрами, а потім - між НАК "Нафтогазом" і "Газпромом" руйнувалися тими політичними силами в Україні, які отримали і планують отримувати корупційну вигоду від роботи "Росукренерго", - пояснила прем"єр.

"Я хочу ще раз підкреслити, що компанія "Росукренерго" представлена в Україні такими людьми як Фірташ, всім загальновідомий, і двома депутатами Партії регіонів - Бойко і Льовочкіним", - уточнила Тимошенко.

В той же час, вона підкреслила, що з вини українських політичних сил, зокрема з боку президента України, переговори про постачання газу до України були зірвані.

"На жаль, і з боку організацій влади також є фани "Росукренерго", які не дали завершити нормальний переговорний процес і зруйнували його практично на завершуючій стадії", - заявила Тимошенко.

Поки корупційні інтереси впливатимуть на відносини двох держав, зокрема, на жаль, і з українського боку, дуже важко буде укладати нормальні контракти і домовлятися про стратегічні угоди без кримінальних корупційних посередників", - підсумувала прем"єр. 
Зараз ви читаєте новину «Тимошенко звинуватила Ющенка і ще трьох у зриві газових переговорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі