пʼятниця, 19 березня 2010 09:36

Тимошенко звинуватила Партію регіонів у переслідуванні її людей у Криму

Тимошенко звинуватила Партію регіонів у переслідуванні її людей у Криму

Лідер об"єднаної демократичної опозиції Юлія Тимошенко звинувачує провладну Партію регіонів у переслідуванні людей, які в Криму представляли її інтереси як кандидата на посаду глави держави на президентських виборах.

Про це йдеться в статті Фальшива влада, опублікованій на офіційному сайті Тимошенко.

"Крим став першим регіоном, де після президентських перегонів, інавгурації нового Президента, незаконного розпуску парламентської коаліції та формування нелегітимного уряду почалися репресії проти представників Тимошенко, які намагалися під час виборів зупинити фальсифікації з боку Партії регіонів", - йдеться в статті.

Зокрема, наводиться факт проведення Службою безпеки України та прокуратурою обшуку в сільській раді Морського (місто Судак, Крим), де Блок Юлії Тимошенко на позачергових виборах депутатів сільради у вересні 2009 року переконливо переміг, отримавши 12 з 16 місць у депутатському корпусі.

Керівник регіональної організації БЮТ Андрій Сенченко переконаний, що обшуки в сільраді пов"язані з виборчою кампанією, і таким чином Партія регіонів намагається залякати прихильників Тимошенко.

"Наша відповідь проста: сил замало. Це абсолютно безглузде дійство - вони могли б просто встати і битися чолом об стіну сільради. Своїми діями вони паралізували роботу сільради. Вилучили комп"ютери і шукали там якісь листівки, хоча сільська рада не є учасником виборчого процесу ", - сказав Сенченко.

На сайті також розміщені відеоматеріали і документи, які підтверджують факти фальсифікацій на виборах в Криму.

"У Криму, як і в інших регіонах, всі фальсифікації починалися з Державного реєстру виборців. Попередньо до списків виборців було включено так звані "двійники", від імені яких потім голосували за "свого" кандидата ", - йдеться в статті.

На сайті також опубліковані списки "двійників", які нібито зареєстровані в Алушті.

"У виборців з однаковою прізвищем, ім"ям та по батькові є невелика різниця в даті народження - рік-два, а то й лише кілька місяців. Можливо, і не самі вони голосували двічі, але їх правом голосу скористалися опоненти Тимошенко ", - відзначається в статті.

На сайті Тимошенко також розміщені відеоматеріали, які підтверджують, що багато заяв про голосування на дому написані однією рукою.

"На жаль, через відмову Вищого адміністративного суду прийняти до уваги ці докази і дозволити відкрити іншу виборчу документацію, питання, наскільки це суттєво вплинуло на загальні результати, залишився риторичним. Але докази і свідки є. Для історії ", - наголошується в статті.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко звинуватила Партію регіонів у переслідуванні її людей у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі