вівторок, 18 грудня 2007 16:11

Тимошенко змусила Єханурова понервувати

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко переконана, що її уряд "достойно справиться з завданнями, які країна покладає на Кабмін". Про це вона заявила, представляючи свій Кабмін.

Майже останнім Тимошенко представила кандидатуру Юрія Єханурова. Вона це зробила лише після нагадування Олександра Турчинова. Тимошенко довго перераховувала звання та посади Єханурова, а той слухав з кам"яним обличчям.

Свого часу БЮТ був одним із ініціаторів відставки уряду Єханурова.

Два роки тому Тимошенко так само останнім назвала кандидатуру Романа Безсмертного, з яким на той час у неї був конфлікт і якого вона не дуже хотіла бачити в своєму уряді.

Під час сьогоднішнього представлення Тимошенко запропонувала на посаду віце-прем"єра людину, яка "однією з перших захистила дисертацію, як боротися з корупцією, яка має організаторський досвід" Олександра Турчинова (БЮТ).

На посаду віце-прем"єра Тимошенко висунула "ефективного професіонала" Івана Васюника (НУНС).

Віце-прем"єром вона запропонувала доцента, кандидата історичних наук, доцента Києво-Могилянської академії, члена комітету з закордонних справ минулого скликання Григорія Немирю (БЮТ)

Міністром освіти і науки Тимошенко запропонувала "видатну людину", доктора фізико-математичних наук, людину, що має 250 наукових праць, ректора Львівського університету Івана Вакарчука (НУНС)

Наступною вона оголосила кандидатуру міністра транспорту та зв"язку Йосипа Вінського (БЮТ).

Тимошенко відзначила, це людина з "прекрасним організаційним досвідом, людина яка довела, що чесність і моральність можуть бути на високому рівні".

"Ви знаєте його мужній крок, коли на базі зради була сформована коаліція, я маю на увазі вчинок Олександра Мороза, ця людина засвідчила зраду. Останній час ця людина працювала в бюджетному комітеті", - нагадала прем"єр.

Міністром культури й туризму запропоновано призначити Василя Вовкуна (НУНС)

Міністром економіки Тимошенко висунула "не аматора, а людину з міцними знаннями", автора 150 наукових робіт Богдана Данилишина (БЮТ)

Міністром праці та соціальної політики прем"єр висунула Людмилу Денисову (БЮТ).

"Знаходячись далеко від влади, ця людина надавала потужну допомогу пенсіонерам, які були пошкоджені у своїх правах. Вона багато років наполегливо працювала на захист прав пенсіонерів. Була міністром економіки в АР Крим", - повідомила Тимошенко, відзначивши, що їй приємно, що це буде друга жінка в уряді.

Міністром охорони здоров"я Тимошенко запропонувала Василя Князевича (НУНС).

Міністром Кабінету Міністрів вона запропонувала Петра Крупка (БЮТ). "Навіть якби і не назвала цього прізвища, його знає вся Україна. Коли я була прем"єром, це був бездоганний міністр", - запевнила Тимошенко.

Міністром регіонального висунуто розвитку та будівництва Василя Куйбіду (НУНС).

Міністром із питань житлово-комунального господарства Тимошенко пропонує обрати Олексія Кучеренка (НУНС).

"А тепер увага - людина яка є символом, яка довела, що може бути ефективним міністром. Думаю, зараз буде унікальна змога довести справу, яку ми обіцяли на всіх майданах, до логічного кінця", - сказала Тимошенко, пропонуючи призначити міністром внутрішніх справ Юрія Луценка (НУНС).

Міністром аграрної політики, за словами прем"єра, "за проханнями багатьох аграріїв" залишать міністра минулого уряду Януковича Юрія Мельника (НУНС)

Міністром промислової політики висунуто Володимира Новицького.

Міністром юстиції запропоновано Миколу Оніщука (НУНС).

Міністром закордонних справ Тимошенко висунула Володимира Огризка (квота президента)

Міністром у справах сім"ї, молоді та спорту запропоновано Юрія Павленка (НУНС).

Міністром фінансів лідер БЮТ висунула Віктора Пинзеника (БЮТ), міністром вугільної промисловості – "заслуженого шахтаря", уособлення шахтарської слави Віктора Полтавця.

Міністром палива та енергетики запропоновано заслуженого енергетика, що працював в усіх системах державної влади, екс-заступника міністра палива й енергетики Юрія Продана (НУНС). З ним Тимошенко працювала ще в уряді Ющенка.

Міністром охорони навколишнього природного середовища запропоновано академіка НАНУ Георгія Філіпчука (БЮТ).

Міністром з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Тимошенко представила Володимира Шандру.


За матеріалами Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко змусила Єханурова понервувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі