пʼятниця, 28 грудня 2007 11:54

Тимошенко зізналася, що припустилася серйозної помилки

Тимошенко зізналася, що припустилася серйозної помилки
Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко вважає великою помилкою свого першого прем"єрства відмову від залучення експертів і аналітиків до розробки урядових реформ.

"Я як прем"єр-міністр, на мій погляд, допустила тільки одну серйозну помилку. Не маючи поряд з собою стабільної команди у владі, не маючи такої системної підтримки аналітиків, політологів, ми просто рвонули вперед, не звертаючи уваги на перепони, ми думали, що ми зможемо невеликою групою людей натиском, працездатністю пробити досить швидко цей великий пласт неладів", сказала прем"єр-міністр у ефірі телеканалу 1+1 у четвер увечері..

Тимошенко відзначила, що зараз новий уряд привертатиме для розробки реформ експертів і аналітиків.

"Ми кожен крок реформ обставлятимемо барикадою, ми більше не відриватимемося так швидко і так небезпечно", додала Тимошенко.

Водночас, Тимошенко заявила, що її нинішньому уряду не загрожують ті чинники, які привели до відставки її уряду у 2005 році.

"Були дві причини, які прибрали мене з прем"єрського поста минулого разу", заявила прем"єр.

Вона назвала першою причиною "повне і бездоганне об"єднання всієї олігархії проти моїх перших кроків з реформування". Тимошенко назвала другою причиною те, що Президент України і його команда сприймали її як політичного конкурента.

"Сьогодні ми стали дорослішими з погляду демократії, і мені здається, що ми зможемо знайти компроміс, щоб не конкурувати політично в середині єдиної команди до президентських виборів. Я прикладу для цього всі зусилля", заявила Тимошенко.

Вона також відзначила ослаблення олігархічного середовища в країні.

"Олігархи перелаялися, в їх таборі сильна ворожнеча і вони сьогодні набагато слабкіші, ніж були  2005 року. І тому у мене є надія, що з цієї ситуації ми вийдемо гідно", додала Тимошенко, повідомляє Корреспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко зізналася, що припустилася серйозної помилки ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі