пʼятниця, 29 серпня 2008 11:49

Тимошенко зідзвонилася з Меркель і підтримала її План щодо Грузії

Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко провела телефонну розмову з Канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Як повідомляє Урядовий портал, під час розмови обговорювалися питання регіональної безпеки у контексті військового конфлікту на Південному Кавказі та питання європейської і євроатлантичної інтеграції України.

Сторони висловили спільну підтримку суверенітету та територіальній цілісності Грузії.

Прем"єр-міністр Тимошенко підтримала План врегулювання конфлікту, схвалений Європейським Союзом, зокрема, завдяки активній позиції Франції та Німеччини.

"Україна хоче бути конструктивною частиною зусиль Європейського Союзу", - зазначила під час розмови Тимошенко. За її словами, "сьогодні всім конче потрібна адекватна реакція на нові виклики".

Меркель, у свою чергу, наголосила на важливості уникнення ескалації напруження і неприпустимості кроків, які можуть стати приводом для односторонніх непередбачених дій. " В умовах зростаючих загроз для регіональної безпеки, збереження політичної стабільності має стати пріоритетом для України. Це є передумовою подальших кроків на шляху інтеграції", - зазначила Канцлер Німеччини, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко зідзвонилася з Меркель і підтримала її План щодо Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі