пʼятниця, 13 червня 2008 12:33

Тимошенко згадала як Ющенко не пустив її на саміт

Прем"єр Юлія Тимошенко вважає, що на саміті Європейської народної партії мають бути представлені обидві політичні сили, які входять до її складу в статусі спостерігачів.

Про це вона сказала на брифінгу в п"ятницю, коментуючи минулорічну ситуацію, коли президент Віктор Ющенко "не пустив її на саміт", пояснивши це неможливістю відсутності обох лідерів країни на її території в один і той же момент.

Вона нагадала, що спостерігачами в ЄНП є НСНУ, почесним головою якої є Ющенко, а також Батьківщина, керівником якої є вона сама.

"Запрошення завжди отримують всі лідери партій, і це як раз партійна зустріч. Тому там доречна участь і президента, як почесного голови партії, і моя – як керівника партії", - сказала Тимошенко

"Я думаю, що саміт пройде успішно", - додала вона.

Вона також додала, що готується до двосторонніх зустрічей в рамках саміту з лідерами інших держав.

"Я сподіваюся, що там буде і пані Меркель, і пан Саркозі, і пан Баррозу, і інші лідери. Я сьогодні готуюся до двосторонніх зустрічей, а крім цього безумовно, дуже важливою для України і наших політичних сил є участь у самому саміті", - додала вона.

До участі у саміті ЄНП запрошені і Ющенко, і Тимошенко. Водночас, за словами лідера Європейської партії Жозефа Доля, участь президента України в саміті досі не підтверджена.

Разом з тим, минулого року на цьому ж самміт був присутній лише Ющенко, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко згадала як Ющенко не пустив її на саміт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі