середа, 19 березня 2008 17:41

Тимошенко здобула ще одну перемогу за "Укртатнафту"

Верховний Суд 18 березня задовольнивши касаційну скаргу Генеральної прокуратури, підтвердив законність володіння державою 18,3% акцій компанії "Укртатнафта".

Про це повідомив журналістам депутат Верховної Ради від Блоку Юлії Тимошенко Сергій Пашинський.

"Верховний Суд задовольнив касаційну скаргу Генеральної прокуратури в інтересах Міністерства палива й енергетики і Фонду державного майна", –сказав він, відзначивши, що рішення суду поки ще сам не бачив.

Міністр палива й енергетики Юрій Продан також повідомив, що 18 березня Верховний Суд приймав рішення відносно "Укртатнафти".

За словами Пашинського, раніше суди нижчих інстанцій визнавали незаконним передачу компаніям AmRuz Traiding AG і SeaGroup International PLC 18,3% "Укртатнафти", після нього вони оскаржили ці рішення, і тільки 18 березня суд виніс остаточне рішення.

Як Пашинський, так і Продан не змогли повідомити більш точних подробиць, зокрема, хто на сьогодні має право розпоряджатися цим пакетом акцій – Мінпаливенерго або Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України".

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко на прес-конференції повідомила, що найближчим часом держава змінить нинішнє керівництво "Укртатнафти" і призначить державних менеджерів.

17 березня представник міноритарного акціонера "Укртатнафти" - компанії "Корсан" Геннадій Корбан заявив, що "Укртатнафта" має намір змінити реєстратора - фінансову компанію "Укрнафтогаз".

4 березня Державна комісія з цінних паперів і фондового ринку анулювала фінансовій компанії "Укрнафтогаз" (Київ) ліцензію реєстратора цінних паперів.

Наприкінці травня 2007 року "Нафтогаз України" сконцентрував 61,354% "Укртатнафти", повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко здобула ще одну перемогу за "Укртатнафту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі