середа, 01 жовтня 2008 12:30

Тимошенко здалась перед Ющенком

Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко, відкриваючи засідання Кабміну у середу, повідомила, що на порядку денному одним із пунктів є обговорення і можливе затвердження директив на переговорний процес щодо підписання необхідних угод про постачання природного газу в Україну.

"Після розгляду цього питання РНБО і після того, як Президент доручив терміново почати переговорний процес, ми виконуємо це доручення, і сьогодні разом з керівником НАК "Нафтогаз" і міністром економіки я представлю концепцію, з якою ми виходимо на переговори з РФ", - сказала вона.

Також прем"єр додала, що у разі, якщо директиви будуть затверджені, то завтра вона відправиться до Москви на переговорний процес про забезпечення України природним газом на 2009 рік.

У Секретаріаті Президента України сподіваються, що прем"єр-міністр Юлія Тимошенко поїде до Російської Федерації на переговори про поставки природного газу з директивами, затвердженими Главою держави. Про це заявив уповноважений Президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський.

"Я не хочу навіть допускати, що прем"єр поїде на переговори куди-небудь за кордон, тим більше - до Російської Федерації, без директив", - сказав Соколовський.

Він нагадав, що правова база України зобов"язує прем"єра підготувати до переговорів директиви і затвердити їх у Президента. "Всі інші варіанти некоректні", - сказав Соколовський, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко здалась перед Ющенком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі