понеділок, 28 липня 2008 14:13

Тимошенко: Збитки від стихії становлять від 3 до 4 мільярдів

За попередньою оцінкою, в Україні збитки від стихійного лиха в західних областях України становлять 3-4 млрд. грн.

Про це прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко повідомила сьогодні на позачерговому засіданні уряду.

"Весь обсяг збитків, який ми прогнозуємо, становитиме, за попередніми підрахунками, від 3 до 4 млрд. грн. Це величезний обсяг збитків, і без змін до бюджету неможливо буде такі гроші виділити", - сказала Тимошенко.

Прем`єр-міністр повідомила, що в результаті сильних дощів і злив постраждали і газопроводи, які забезпечують газом населення і підприємства.

"Нам необхідно відновити всі греблі, які мають забезпечити нормальний рух води в Україні, нам потрібно також сюди включити компенсації людям за втрату будинків і майна", - уточнила вона.

Через сильні грозові дощі, що пройшли 23-26 липня, і погіршення погодних умов впродовж останніх діб станом на 28 липня на території Львівської, Закарпатської, Тернопільської, Чернівецької та Івано-Франківської областей залишаються підтопленими 40 тис. 601 житловий будинок і 33 тис. 882 га сільськогосподарських угідь, пошкоджено 360 автомобільних і 561 пішохідний міст, розмито 680,61 км автомобільних доріг.

За останніми даними Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, в результаті стихійного лиха в західних областях України загинули 22 людей, із них 6 дітей.

БЮТ ініціює скликання у четвер позачергової сесії Верховної Ради для внесення змін і доповнень до держбюджету, які мають врегулювати виділення грошей на ліквідацію наслідків стихійного лиха, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко: Збитки від стихії становлять від 3 до 4 мільярдів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі