середа, 30 січня 2008 13:27

Тимошенко затвердила умови продажу Одеського припортового заводу

Кабінет Міністрів затвердив умови конкурсу із продажу державного пакета акцій Одеського припортового заводу.

Про це сказав міністр у справах сім"ї, молоді та спорту Юрій Павленко, пославшись на рішення, прийняте на засіданні Кабміну.

Зі слів Павленка, при затвердженні Кабмін вніс ряд змін до первісного проекту документа, але не уточнив, які саме.

Раніше Кабмін відклав затвердження умов проведення конкурсу з продажу пакету акції Одеського припортового заводу й відклав внесення змін законодавства щодо приватизації на наступний тиждень (28 січня-3 лютого) на прохання Секретаріату Президента.

Конкурсна комісія із приватизації Одеського припортового заводу пропонує Кабінету Міністрів приватизувати завод як з виробничими цехами, так і із цехами перевантаження аміаку й карбаміду.

Стартова ціна ОПЗ буде пропонуватися на рівні 3 млрд. гривень.

18 січня Кабмін затвердив список з 26 підприємств, які підлягають першочерговій приватизації в 2008 році, до приватизації пропонується 99,57% акцій Одеського припортового заводу.

Президент Віктор Ющенко просить прем"єр-міністра Юлію Тимошенко скасувати затверджений Кабінетом Міністрів список з 26 підприємств, які підлягають першочерговій приватизації в 2008 році до прийняття нової редакції закону "Про державну програму приватизації".

Одеський припортовий завод - 2-й за величиною виробник аміаку й карбаміду в Україні, він повністю перебуває в державній власності.

Завод спеціалізується на виробництві аміаку й карбаміду, перевантаженню хімічної продукції, яка надходить із країн СНД на експорт.

Завод складається з виробничої частини, яка виготовляє аміак та азотні добрива, а також транспортної, котра перевалює як власний, так і привізний аміак і карбамід у порту "Південний", пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко затвердила умови продажу Одеського припортового заводу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі