середа, 28 травня 2008 11:11

Тимошенко запропонувала Ющенку створити коаліцію з "Регіонами"

Тимошенко запропонувала Ющенку створити коаліцію з "Регіонами"

Прем"єр Юлія Тимошенко закликає президента Віктора Ющенка створити широку коаліцію з Партією регіонів, а не руйнувати роботу уряду.

Про це вона заявила на засіданні уряду, коментуючи рішення КС про скасування видаткових та доходних механізмів бюджету.

"Хочу звернутися до Партії регіонів і президента України, якщо хочете створити широку коаліцію – то створюйте, але не потрібно знищувати Україну. Просто створіть і все", - сказала вона.

Тимошенко сказала, що демократична коаліція, "розуміючи, що боротьба з урядом перейшла всі межі, проголосувала хоча б за відновлення доходної частини бюджету".

Вона нагадала, що цей закон непідписаний, тоді як закон про Кабмін Віктор Ющенко "підписав протягом 20 хвилин після його ухвалення".

"Я особисто спілкувалася з президентом і його секретарем Балогою. Вони сказали, що поки немає можливості підписати цей закон", - сказала вона.

Прем"єр сказала, що разом з міністром фінансів Віктором Пинзеником, поїде до аеропорту зустрічати Віктора Ющенка з Канади.

"Ми будемо переконувати його не руйнувати фінансову систему України і підписати закон", - зазначила прем"єр.

Тимошенко навела дані проходження урядових законопроектів через Верховну Раду.

"Зі 109 законопроектів, які передбачають якісні стратегічні реформи, складом демкоаліції проголосувало два. Це як раз і є та єдність демкоаліції, керівництва ВР і уряду", - сказала Тимошенко.

"За допомогою інших фракції Верховною Радою прийнято ще 10 законопроектів. По суті 100 законопроектів лежать без руху", - обурилась прем"єр.

"Я хочу, відкритим текстом сказати, що боротьба з урядом з боку де-факто існуючої широкої коаліції на чолі з президентом досягла апогею. Треба або зупинитися і працювати на Україну, або створити між президентом і Партією регіонів широку коаліцію", - сказала Тимошенко, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко запропонувала Ющенку створити коаліцію з "Регіонами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі