пʼятниця, 01 серпня 2008 08:35

Тимошенко запізнилася з попередженням повеней

Тимошенко запізнилася з попередженням повеней
Уряд має намір масштабно реалізовувати протипаводкову програму і підготувати законопроект про збереження лісів. Про це заявила прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко в ефірі "5-го каналу".

Вона підкреслила, що протипаводкова програма фінансуватиметься в обсязі, необхідному для того, щоб можна було побудувати міцні греблі, розраховані на високий рівень стихії.

"Розраховувати ми будемо на той рівень стихії, який був зараз, а не на ті слабкі (рівні), під які будувалися греблі. Ми піднімемо і на Дністровській ГЕС греблю, і греблі по всій території (країни) будуватимуться дуже потужні", - заявила прем`єр.

Коментуючи на прохання ведучої заяви про те, що на сьогодні протипаводкові програми практично не фінансуються, Ю.Тимошенко заявила: "Це вказівка Секретаріату Президента під такі жахливі події просто займатися критиканством по відношенню до уряду". При цьому прем`єр відзначила, що всі гроші, закладені в бюджеті на реалізацію протипаводкової програми, прийнятої в 2005 році, - використані. "Річ у тому, що 17 років нічого не будували, і 17 років практично руйнували МНС і Міноборони, де була техніка. Сьогодні ми все це збираємо практично з нуля", - сказала Ю.Тимошенко.

Крім того, прем`єр відзначила, що до сьогоднішнього дня в Україні проходила "жахлива" вирубка і роздача лісів, і зараз уряд повернув державі велику частину лісу і планує розробити законопроект про збереження лісів.

Ю.Тимошенко підкреслила, що в цій сфері лад наводитиметься "дуже жорсткою рукою", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко запізнилася з попередженням повеней». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі