понеділок, 21 березня 2011 09:14

Тимошенко запевнила, що усвідомлює межу між мітингами і війною

Тимошенко запевнила, що усвідомлює межу між мітингами і війною

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко не бачить підстав для упередженої оцінки її зустрічей у ранзі прем'єр-міністра з лідером Лівії Муаммаром Каддафі та її теперішніх висловлювань щодо долі авторитарних режимів, зокрема, в країнах Північної Африки та Близького Сходу.

Як повідомила прес-служба Тимошенко, опозиціонерка заявила, що країни всього світу намагаються між собою будувати ділові взаємовигідні стосунки.

"Я можу твердо сказати, що Україна і Лівія були партнерами, тому що Україна мала можливість мати великий ринок збуту для наших літаків, ми мали можливість видобувати нафту в Лівії. Ми вибудовували економічні стосунки такі, які вигідні Україні", - сказала Тимошенко.

Але в той же час, політик запевнила, що її політична позиція завжди була "на боці справжніх цінностей, справжньої свободи, справедливості, демократії".

"І ніякі стосунки в економіці це не міняють", - додала лідер "Батьківщини".

Вона підкреслила, що не сприймає застосування сили проти мирних акцій громадян.

"Не можна переходити тонкий кордон між мирними акціями народної непокори в той час, коли народи загнані в глухий кут, не мають чесних виборів, не можуть захистити себе і свої права, і громадянською війною, яка руйнує залишки і свободи, і демократії. Саме тому я завжди цю межу розуміла, і як політик ніколи не давала підстав думати, що я не розмежовую ці речі", - наголосила Тимошенко.

Нагадаємо, у травні 2009 року тоді ще прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко побувала з робочим візитом у столиці Лівії Тріполі. Під час офіційного візиту Тимошенко обговорювала скасування віз для українських громадян, які їдуть до Лівії. Вона запросила нафтові фірми виходити на український ринок.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко запевнила, що усвідомлює межу між мітингами і війною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі