вівторок, 27 січня 2009 09:34

Тимошенко замінить міністрів Ющенка "своїми" нунсівцями

Тимошенко замінить міністрів Ющенка "своїми" нунсівцями
Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко проанонсувала кадрові зміни в уряді і пообіцяла провести їх через парламент на початку наступної сесії в лютому.

У кулуарах парламенту щосили обговорюють можливі перестановки. У фракції БЮТ вважають, що з високою часткою ймовірності зі своїх постів підуть міністр транспорту Йосип Вінський і міністр екології Георгій Філіпчук, які призначалися за квотою БЮТ. Проте, всупереч інформації, що раніше розповсюджувалася, їх місця, можливо, займуть не представники Блоку Литвина, а колеги з Блоку Тимошенко.

"Литвин не хоче, щоб його люди займали міністерські пости, щоб не асоціюватися з владою. Але Литвин не проти отримати і пост глави митниці, з якого звільнятимуть Хорошковського (останній у вихідні відкрито виступив проти прем"єра, сказавши, що газ в сховищах як і раніше належить "РосУкрЕнерго"). Але тут ще йдуть торги", - сказало джерело Сегодня у фракції БЮТ.

Що стосується міністрів, які призначалися за квотою НУНС (насправді їх призначав Президент), їх замінять також нунсівці, але вірні Тимошенко. "Нам необхідно прив"язати їх до коаліції", - пояснило джерело в БЮТ.

Відомо, що "проюліному" НУНСУ запропонують пост віце-прем"єра, що зараз належить Івану Васюнику, а також пости міністрів: освіти (зараз — Іван Вакарчук), культури (Василь Вовкун), спорту (Юрій Павленко), надзвичайних ситуацій (Володимир Шандра). Міністра юстицій Миколу Оніщука, швидше за все, замінить представник БЮТ.

Під питанням і доля міністра фінансів Віктора Пинзеника. Тимошенко натякнула на його причетність до "афери" з метою продовжити термін перебування Ющенка на посту Президента.

За твердженням прем"єра, банк "Морган Стенлі" нібито за узгодженням з Президентом і "за участю міністерства фінансів" вирішив достроково зажадати повернення багатомільярдного кредиту, отриманого "Укравтодором", що призвело б до його дефолту, чим би і скористався Ющенко, щоб залишитися ще при владі.

"Не дивлячись на це, Пинзеника, швидше за все, не знімуть. Це швидше ультиматум йому, щоб він дотримувався загальної лінії. Звільняти Пинзеника небезпечно - за ним більше десятка депутатів у фракції БЮТ. А у нас зараз кожен багнет на рахунку", - сказало джерело в БЮТ.

За матеріалом: Сегодня
Зараз ви читаєте новину «Тимошенко замінить міністрів Ющенка "своїми" нунсівцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі