четвер, 18 вересня 2008 08:41

Тимошенко залишиться прем"єром за будь-якої коаліції - Голобуцький

Хоч би яким був формат новоствореної парламентської коаліції, посада прем`єр-міністра збережеться за Юлією Тимошенко.

Так заступник директора Агентства моделювання ситуацій (АМС) Олексій Голобуцький прокоментував тезу представника Партії регіонів Сергія Льовочкін про необхідність передачі посади прем`єр-міністра у квоту Партії регіонів в разі створення парламентської коаліції за участю БЮТ і ПР.

"Сьогодні можна впевнено прогнозувати, що за будь-якого формату коаліції посада прем`єр-міністра буде збережена за Тимошенко, оскільки в нинішній ситуації саме чинний прем`єр є центром політичної комунікації", - заявляє Голобуцький.

Розвиваючи свою думку, експерт відзначає, що будь-який інший кандидат на цю посаду буде змушений вибудовувати наново систему відносин з Президентом, міністрами і парламентом. "До того ж, варто розуміти, що в світлі загострення суперечностей між групами впливу в Партії регіонів, зовсім не обов`язково, що кандидатом на посаду прем`єр-міністра стане саме Віктор Янукович", - вважає Голобуцький.

На його думку, сьогодні може обговорюватись ціла низка кадрових змін як у системі виконавчої, так і в системі законодавчої влади і, перш за все, кандидатура спікера парламенту.

"Головним предметом торгів стане посада Голови Верховної Ради, а вже потім ряд ключових посад у системі виконавчої влади і на місцях. Саме навколо цих позицій і шикуватиметься нова система відносин у владі, система заборони і мотивації", - прогнозує політолог.

За його словами, питання лише в тому – хто стане складником цієї системи: "Очевидно, що політичні сили Президента – дезорієнтовані і не можуть собі уявити, яким чином вони можуть бути інтегровані в неї", - вважає експерт АМС.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко залишиться прем"єром за будь-якої коаліції - Голобуцький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі