середа, 19 вересня 2012 08:34

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко залишилась без адвоката

Тимошенко залишилась без адвоката
Валентина Теличенко щось не поділила із Власенком? Фото: glavcom.ua

Валентина Теличенко перестала бути адвокатом екс-прем'єра Юлії Тимошенко в Європейському суді з прав людини.

Про це пише видання "Комерсант-Україна" в статті "Захисник видаляється з поля".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко: Ліки були вилучені у медперсоналу, Тимошенко до них не має відношення

Контракт, згідно з яким Теличенко представляла інтереси екс-прем'єра в ЄСПЛ, закінчився, і продовжувати його ні сама адвокат, ні партія "Батьківщина" не стали.

"Валентина Теличенко не могла знайти спільну мову з Сергієм Власенком, їй було складно з ним працювати, - сказав співрозмовник видання, близький до групи захисників екс-прем'єра, відзначивши, що з Теличенко "грубо поводилися". - Дійшло до того, що їй не сплатили останнє відрядження (в Страсбург). Дві дорослих людини не змогли домовитися - це їх проблема чи проблема партії, яка зробила неправильний вибір".

Розбіжності між Теличенко і Власенком, зокрема, виникли через те, що Власенко вважав доцільним термінове направлення нової скарги в ЄСПЛ (на вирок по "газовій справі"), в той час як позиція Теличенко полягала в тому, що на етапі, коли ЄСПЛ приймає рішення по одній скарзі, не можуть подаватися додаткові процесуальні документи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Замовив Щербаня Лазаренко, заплатили за вбивство - Кириченко та Тимошенко" - Мельниченко

Нагадаємо, прихильники екс-прем'єра залучали Теличенко до підготовки скарги в ЄСПЛ, в якій Тимошенко просить Європейський суд визнати, що її затримання і арешт були незаконними і "політично мотивованими". Крім того, Теличенко брала участь у підготовці заперечень на позицію уряду (це окрема стадія в процедурі розгляду справи ЄСПЛ), а також у публічних дебатах, які відбулися в Страсбурзі 28 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко залишилась без адвоката». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

102

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі