середа, 23 липня 2008 12:01

Тимошенко закачає 15 мільярдів кубометрів газу за старою ціною

Тимошенко закачає 15 мільярдів кубометрів газу за старою ціною
НАК "Нафтогаз України" планує до кінця року закупити 14,5-15 млрд. кубометрів середньоазіатського газу за ціною 179,5 дол. за кубометр для закачування у сховища.

Про це повідомила прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко сьогодні на засіданні Кабінету міністрів, коментуючи результати вчорашньої зустрічі з главою "Газпрому" Олексієм Міллером.

За її словами, на сьогоднішній день "Нафтогаз" вже закупив 8 млрд. кубометрів газу за ціною нинішнього року.

"Якщо всі домовленості, яких ми досягли (з "Газпромом"), буде дотримано, то ми зможемо вийти до кінця періоду, коли йде закачування, приблизно на 14,5-15 млрд. кубометрів газу, які належатимуть НАК "Нафтогаз" і будуть викуплені ним - це значить, що на цей газ зберігатиметься в осінньо-зимовий період та ціна, яка є цього року, та ціна, яка зможе нам дати деякий люфт ціноутворення", - сказала Тимошенко.

Вона зазначила, що в минулі роки "Нафтогаз" не мав нагоди закачати у сховища газ, "закачувало газ "РосУкрЕнерго" і "УкрГазЕнерго" - закачувало за однією ціною, а Україні продавало з нового року за завищеною ціною".

Прем`єр зазначила, що на сьогоднішній день ситуація змінилася докорінно, і подякувала у зв`язку з цим і НАК "Нафтогаз України", і "Газпром" за знаходження такої моделі роботи, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко закачає 15 мільярдів кубометрів газу за старою ціною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі