пʼятниця, 30 січня 2009 15:34

Тимошенко забере гроші для "Артеку" з витрат на Ющенка

Тимошенко забере гроші для "Артеку" з витрат на Ющенка
Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко звинувачує Державне управління справами у нинішньому становищі справ в міжнародному дитячому центрі "Артек".

Про це вона заявила в п"ятницю у Києві, відкриваючи нараду з проблеми дитячого центру.

"Артек" фінансується через Державне управління справами", - підкреслила прем"єр, відзначивши, що фінансування центру не входить в компетенцію уряду.

Тимошенко розкритикувала Державне управління справами, керівник якого, Ігор Тарасюк, знаходився на нараді.

Кажучи про те, що ДУС не фінансує потреби табору, хоча "Артек" знаходиться в його підпорядкуванні, Тимошенко підкреслила, що "практично 1 млрд грн йде на утримання Президента, зокрема для того, щоб робити тисячні прийоми, тоді як не вистачає на "Артек", який вимагає близько 60 млн грн".

Тимошенко заявила, що уряд самостійно без представлення Державного управління справами виділить частину грошей на утримання "Артека" шляхом внесення змін до державного бюджету.

"Ми це зробимо змінами до бюджету, ми це зробимо без представлення ДУС - скоротимо трішки і перекинемо ці гроші в достатньому для "Артека" розмірі", - запевнила Тимошенко.

У свою чергу Тарасюк відзначив, що прем"єр-міністра "невірно інформували". За його словами, фінансування "Артека" здійснюється з бюджетних коштів через Міністерство сім"ї, молоді і спорту.

"Артек" знаходиться на балансі Державного управління справами на умовах лише управління", - пояснив Тарасюк, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко забере гроші для "Артеку" з витрат на Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі