середа, 18 липня 2007 14:51

Тимошенко за референдум по Конституції одночасно з достроковими виборами

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє, що референдум щодо змін до Конституції цілком можливо провести одночасно з достроковими виборами до парламенту.

Про це вона сказала на прес-конференції в середу.

За словами Тимошенко, це можливо в разі, якщо її політична сила швидко пройде всі необхідні процедури і інстанції.

"Якщо ми швидко це зробимо, ми здатні провести референдум одночасно з виборами", - зазначила лідер БЮТ.

Водночас Тимошенко нагадала, наскільки бюрократичною є процедура референдуму на всіх етапах його проведення.

За її словами, це стосується створення ініціативних груп, звернення до місцевої влади, "щоб отримати посвячення", а також зареєструватися у ЦВК і оформити підписний листок "де треба буде перед ЦВК стати на коліна, щоб народ міг хоч слово сказати".

Разом з тим Тимошенко заявила, що БЮТ пройде ці процедури, бо "вміє їх проходити і знає, як це робити в усіх владних інституціях".

Також вона додала, що після проходження всіх необхідних процедур указ президента щодо референдуму видається автоматично: "І я вірю, що наш президент є демократом і він підпише цей указ".

На питання, яким чином до людей доводитиметься сутність винесених на референдум питань, Тимошенко сказала що найближчим часом в більшості міст України будуть розгорнуті агітаційні намети БЮТ, де збиратимуться підписи та видаватимуться буклети з роз"ясненням необхідних питань.

"Я також звертаюся до всіх телеканалів, запровадити дебати не в якості кулачного бою, а для обговорення, в тому числі і питань референдуму", - сказала лідер БЮТ, пише Українська правда.


Зараз ви читаєте новину «Тимошенко за референдум по Конституції одночасно з достроковими виборами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі