четвер, 29 вересня 2011 17:57

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко вказала на "коріння газового зла" і свою "чистоту"

Тимошенко вказала на "коріння газового зла" і свою "чистоту"

Під час дебатів у Печерському суді екс-прем'єр Юлія Тимошенко розповіла, які, на її думку, були причини виникнення газової кризи у 2009 році.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Тимошенко наголосила, що у 2004 році між НАК "Нафтогаз" та "РосУкрЕнерго" була підписана угода, в якій на 25 років - з 2005 по 2030 рр. - була встановлена фіксована плата за транзит, однак не зафіксована ціна на газ.

"Підписав це убожество тодішній керівник "Нафтогазу" Юрій Бойко із одним із засновників "РосУкрЕнерго". Судячи з підпису, він одночасно підписав за дві сторони", - наголосила підсудна.

За її словами, у січні 2006 року була підписана угода, де закріплювалась ціна на транзит російського газу, а ціна на газ встановлювалась на півроку і була піднята на 90%. Тимошенко зауважила, що такі умови підписали Віктор Ющенко, Юрій Єхануров, Олексій Івченко, Юрій Бойко, Дмитро Фірташ та Сергій Льовочкін.

"Ця угода - на півтора аркуша. Вона закріплює плату за транзит на 5 років до 1 січня 2011 року", - пояснила колишній керівник уряду.

Підсудна вважає, що коріння газової кризи треба шукати у корупційних діях названих чиновників з 2004 по 2009 роки.

Тимошенко зауважила, що на посаді прем'єра намагалась боротись з такою корупцією, але у 2005 році її звільнили з посади, а у 2009 році вона змогла забезпечити укладання контракту без корупційних схем, за що зараз й перебуває у СІЗО.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко вказала на "коріння газового зла" і свою "чистоту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі