понеділок, 09 лютого 2009 09:23

Тимошенко візьме Порошенка в міністри

Тимошенко візьме Порошенка в міністри
Голова ради Національного банку Петро Порошенко може найближчим часом посісти посаду віце-прем"єра з гуманітарних питань замість Івана Васюника, який відповідає за підготовку до проведення фіналу чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Про те, що таке призначення готується, пише "Комерсант-Україна".

За інформацією газети, увести Порошенко до складу Кабінету міністрів передбачається в рамках запланованої ротації членів уряду, призначених за квотою фракції "Наша Україна - Народна самооборона".

За твердженням джерел, рішення замінити Васюника на Порошенка вже прийнято на рівні керівництва фракції "НУ-НС", однак деталі переговорів поки вирішено не розголошувати, тому джерела газети побажали залишитися неназваними.

"Про те, що пан Порошенко буде курирувати (в уряді) економічні питання, не йдеться. Він займе місце нинішнього віце-прем"єра Івана Васюника і буде займатися гуманітарною сферою, а головне, у його веденні буде підготовка до проведення фіналу Євро-2012", - розповіло джерело з числа народних депутатів.

Петро Олексійович непогано розбирається в питаннях культури

Інший співрозмовник видання, який входить у раду НБУ, з іронією зазначив, що "перебування Петра Порошенка на посаді гуманітарного віце-прем"єра буде виглядати цілком природно". "У Петра Олексійовича прекрасна колекція картин, і він непогано розбирається в питаннях культури", - пояснило джерело.

При цьому обидва співрозмовники заявили, що остаточне рішення про призначення Порошенка буде ухвалено на початку цього тижня, приблизно у вівторок.

Крім того, за інформацією газети, на міністерську посаду претендує також Віктор Король, якого вважають близьким соратником Порошенка. Очікується, що Король займе посаду міністра з питань надзвичайних ситуацій: джерела стверджують, що таке рішення прийняте керівництвом фракції "НУ-НС".

Утім, сам Король поки не підтвердив інформацію про своє плановане призначення. "Мені про це поки нічого не відомо", - сказав він.

Представники "НУ-НС" підкреслили, що рішення про призначення ще не остаточні і у фракції не виключають появи альтернативних варіантів. Однак Порошенко і Король мають найбільші шанси обійняти ці посади, тому що не є депутатами.

"Перш ніж визначатися з кандидатурами, нашої фракції потрібно прийняти принципове рішення, чи можна депутатам іти в уряд, - пояснила депутат від "НУ-НС" Ірина Геращенко. - Я вважаю, що в сьогоднішній ситуації це неможливо. Ми повинні розуміти, що втрата навіть одного голосу коаліції ставить під загрозу зриву голосування в парламенті".

Водночас, персональний склад ради Нацбанку, швидше за все, залишиться без змін, зазначає видання. Закон "Про Національний банк України" не забороняє членам ради НБУ займати державні посади.

За матеріалами: Українська правда, Коммерсант-Україна.
Зараз ви читаєте новину «Тимошенко візьме Порошенка в міністри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі