вівторок, 25 листопада 2008 11:30

Тимошенко вирішила знову напрягти Семенюк

Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко вважає, що відновлення приватизації зможе ослабити негативний вплив світової фінансової кризи на економіку України.

Про це прем`єр-міністр заявила сьогодні на нараді з представниками ПЕК у Кабінеті Міністрів.

"Ми можемо повернутися до проектів чесної, прозорої та конкурентної приватизації, яка зможе залучити сотні мільярдів інвестицій і для придбання об`єктів, і для їх реконструкції та модернізації… Це дасть змогу Україні, можливість і надію м`яко проходити фінансову кризу", – наголосила Тимошенко.

Вона зазначила, що Фонд держмайна повинен готуватися до чесної та прозорої аукціонної приватизації тих об`єктів, які, на її переконання, внаслідок штучно створених обставин і перешкод на сьогодні не вдалося продати.

У Державному бюджеті України на 2008 рік надходження від приватизації передбачено в розмірі 8 млрд. 602 млн. грн.

Фонд державного майна України отримав від приватизації в січні-серпні цього року 348 млн. грн.

2009 року від приватизації планується отримати 8,5 млрд. грн.

У Фонді держмайна чекають, що план приватизації 2008 року буде виконано максимум на 5%.

12 вересня Президент України Віктор Ющенко заявив, що приватизаційний процес в Україні блокований через те, що немає довіри, що кошти, отримані від приватизації, уряд використовуватиме на розвиток країни, а не на популістські кроки. Зокрема, Президент розкритикував плани уряду спрямовувати кошти від приватизації 2008 року на виплати компенсацій вкладникам Ощадбанку СРСР, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко вирішила знову напрягти Семенюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі