понеділок, 14 липня 2008 14:27

Тимошенко вирішила продавати шахти оптом

Міністерство вугільної промисловості України підготувало 22 лоти для продажу шахт.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції міністр вугільної промисловості Віктор Полтавець.

За його словами, до цих лотів увійшли 120 шахт, які пропонуються до приватизації.

"Тобто ми хотіли і географічно, і за маркою вугілля все скомпонувати, щоб можна було зацікавити інвестора", - сказав Полтавець.

За словами міністра, необхідно продавати шахти, які дають навантаження на держбюджет.

Як повідомив Полтавець, 47% українських шахт дають менш як 10% загального обсягу видобутку в Україні. "Їх спочатку потрібно приватизувати і полегшити бюджет", - сказав міністр.

За його даними, є шахти, які дають 2% видобутку по Мінвуглепрому, при цьому на них міністерство витрачає 25% електроенергії та 25% бюджетних коштів із тих, що виділяються на галузь.

"Наприклад, "Волиньвугілля" - це лот, ось що є тут - чотири шахти, соціальна сфера і кілька обслуговуючих (підприємств), ось це лот", - повідомив Полтавець.

За його даними, є лоти, в яких у весь майновий комплекс входить тільки одна шахта, є ті, до яких входить 6 шахт та ін.

Як зазначив Полтавець, міністерство прописало жорсткі умови приватизації - це повний відпрацювання запасів, збільшення зарплати, поліпшення технічної безпеки, соціальний договір з колективом, кредиторські зобов`язання та ін.

Однак він повідомив, що інвесторів наразі немає. "Поки таких немає, є тільки з півдесятка або десяток, які готові інвестувати в окремі об`єкти, окремі напрями, але не приватизовувати весь цілісний комплекс будь-якого об`єднання", - сказав міністр.

За словами Полтавця, тому міністерство прагне зробити підприємства привабливішими для інвесторів.

Він також повідомив, що "Ровенькиантрацит" і "Свердловантрацит" не виставлятимуть на приватизацію, поки є закон про заборону їх приватизації.

Кабінет Міністрів України 14 травня 2008 р. затвердив концепцію реформування вугільної галузі.

Згідно з документом, шахти для приватизації об`єднано в 22 лоти, і до кожного з них увійшли і прибуткові шахти, і збиткові, а також шахти з достатнім запасом вугілля, які планується закривати, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко вирішила продавати шахти оптом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі