пʼятниця, 18 січня 2008 09:07

Тимошенко вирішила продати Криворізький гірничозбагачувальний комбінат

Тимошенко вирішила продати Криворізький гірничозбагачувальний комбінат
Уряд почав підготовку до приватизації Криворізького гірничозбагачувального комбінату окислених руд (КГЗКОР). Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко вже направила відповідне доручення в Мінпромполітики, пише "Коммерсантъ-Украина".

За інформацією видання, це відбулося після зустрічі прем"єра з главою найбільшої сталеливарної компанії світу Arcelormittal Лакшмі Мітталом. Таким чином, глава уряду показала незацікавленість в створенні спільного підприємства з добудови КГЗКОРа з консорціумом "Смарт-холдинга" і російського "Металлоінвеста".

Про те, що ініціатором приватизації Криворізького гірничозбагачувального комбінату окислених руд цього року є прем"єр-міністр Юлія Тимошенко, "Комерсантові" розповів замміністра промислової політики Сергій Грищенко.

За його словами, Тимошенко видала окреме доручення "ініціювати ухвалення документів законодавчого і нормативного характеру, необхідних для проведення продажу КГЗКОР". Підприємство вже внесене до "Переліку держпідприємств і відкритих акціонерних товариств, які підлягають першочерговій підготовці до продажу в 2008 році".

Проти продажу КГЗКОР в I кварталі цього року вчора виступив Секретаріат президента. "Рішення про приватизацію підприємства повинне бути ухвалене після проведення міжурядових переговорів, оскільки це підприємство Україна будувала спільно з іншими європейськими країнами", - заявив керівник служби секретаріату по зв"язках з Верховною радою і Кабміном Ян Берназюк.

Заважає продати об"єкт і чинне законодавство, яке забороняє приватизовувати об"єкти незавершеного будівництва.

КГЗКОР почали будувати в 1985 році декілька країн колишнього соцтабору. Зараз частка України в проекті оцінюється в 56,4%, Румунії - 28%, Словаччини - 15,6%. Планована потужність підприємства - 10 мільйонів тонн окатишів нарік. Запаси сировини КГЗКОР перевищують 2 мільярди тонн.


По матеріалах: Коммерсантъ-Украина.
Зараз ви читаєте новину «Тимошенко вирішила продати Криворізький гірничозбагачувальний комбінат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі