вівторок, 14 серпня 2012 12:00

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко випустять після виборів?

Тимошенко випустять після виборів?
Олександр Палій каже, що Тимошенко випустять, але брати участь у політичному життя не дозволять. Фото: radiosvoboda.org

Суд у справі про діяльність корпорації ЄЕСУ намагаються затягнути.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд Тимошенко відклали до вересеня

За його словами, влада хоче, аби були додаткові підстави утримувати під вартою екс-прем'єра Юлію Тимошенко і не існувало причин для її амністії.

"На Тимошенко навішують максимальну кількість звинувачень. Намагаються розглядати їх довго. Так затягують її перебування у неволі під час парламентської виборчої кампанії", - зазначив експерт.

Палій вважає, що теоретично справу у харківському суді могли б розглядати без екс-прем'єра.

"Але не хочуть, аби засідання суду у Харкові нагадували ті, які були за часів судді Кірєєва у Києві. Тоді неозброєним оком було видно замовлення справи. Зараз влада зацікавлена, аби рішення було ухвалено іншим чином", - зауважив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На суд до Тимошенко приїхали екс-президент та рідня

Він наголосив, що вирок у справі відкладуть до завершення виборів.

"Тоді ж буде прийматися рішення – продовжувати її утримувати за ґратами чи звільнити. Можливо, влада буде більш лояльною через міжнародну реакцію і використає всі механізми, аби зняти це питання. Тоді Тимошенко можуть випустити з в'язниці, але кримінальні справи проти неї залишаться. Таким чином формально виконуються вимоги Заходу, але Юлія Володимирівна залишиться вибитою із політичного життя країни. Вона буде на волі, але ходитиме в прокуратуру та суди. Це в інтересах влади", - додав Палій.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко випустять після виборів? ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

63

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі