вівторок, 22 січня 2008 11:13

Тимошенко виплатить компенацію родині незаконно ув"язненої донеччанки

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко доручила Міністерству фінансів невідкладно відкликати апеляційну скаргу й у повному обсязі забезпечити виконання рішення Ворошилівського районного суду Донецька з виплати відповідних коштів сім"ї ув"язненої Світлани Зайцевої, що загинула.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Кабінету Міністрів.

"Тимошенко була вражена позицією попереднього уряду (Віктора) Януковича, який восени минулого року звернувся до суду з метою скасувати виплату опікунові трьох неповнолітніх сиріт загиблої Світлани Зайцевої компенсації за безпідставне тюремне ув"язнення, що призвело до смерті матері трьох неповнолітніх дітей", - сказано в повідомленні.

3 грудня генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень посадовими особами й незаконним притягненням до кримінальної відповідальності Зайцевої.

Раніше Президент Віктор Ющенко вимагав від генерального прокурора Олександра Медведька проінформувати громадськість про притягнення до відповідальності винних у незаконному осуді Зайцевої за вбивство, якого вона не вчиняла.

За інформацією ЗМІ, правоохоронні органи Макіївки затримали Зайцеву за підозрою у вчиненні вбивства.

Перебуваючи в Донецькому СІЗО, Світлана заразилася туберкульозом. Суд присудив Зайцеву до 7,5 років позбавлення волі.

Через рік після оголошення вироку Світлана була виправдана й повністю реабілітована у зв"язку з тим, що були знайдені справжні вбивці.

У квітні 2006 після загострення захворювання, отриманого в СІЗО, Зайцева померла.

За даними Генпрокуратури в листопаді 2006 року представник матері загиблої звернувся до суду з позовом про відшкодування матеріального й морального збитку.

За рішенням районного суду Донецька в листопаді 2007 року матері загиблої було виплачено з державного бюджету 525 тис. гривень, а трьом неповнолітнім дітям постраждалої за моральний збиток було відшкодовано 500 тис. гривень кожному, пишуть Українські новини.


Зараз ви читаєте новину «Тимошенко виплатить компенацію родині незаконно ув"язненої донеччанки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі