середа, 15 жовтня 2008 14:51

Тимошенко виграє судову війну у Ющенка, але програє у стратегії на виборах

Тимошенко виграє судову війну у Ющенка, але програє у стратегії на виборах

Експерти вважають, що Блок Юлії Тимошенко лідирує в судовій боротьбі із Секретаріатом Президента, пов"язаній з проведенням позачергових виборів Верховної Ради.

Про це вони сказали на прес-конференції.

"БЮТ виграв перший раунд виборчих гонок - він виграє поки судову війну в Президента", - сказав директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

На думку політолога, ефективне блокування БЮТом дії указу про призначення позачергових виборів позначиться на перенесенні дати їх проведення.

З його слів, депутати Ради від БЮТ стверджують про високу підтримку позицій блоку членами Центральної виборчої комісії, а також про те, що БЮТ має у своєму розпорядженні половину голосів у ЦВК.

Думку Фесенка поділяє й голова правління Центру соціологічних і політологічних досліджень "Соціовимір" Сергій Таран.

"Дійсно, БЮТ зараз фактично виграє суди", - сказав він.

При цьому політолог зазначив, що блокування БЮТом виборчого процесу може негативно позначитися на явці прихильників блоку на позачергових виборах.

У зв"язку із цим, на думку Тарана, існує висока ймовірність програшу блоку у виборах зі стратегічної точки зору, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко виграє судову війну у Ющенка, але програє у стратегії на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі