вівторок, 25 вересня 2007 12:14

Тимошенко виграла суд у Богословської

Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною передвиборчою агітацією звинувачення кандидата від Партії регіонів Інни Богословської на адресу лідерів Блоку Юлії Тимошенко.

Про це повідомив представник лідера БЮТ Юлії Тимошенко та кандидата від БЮТ Олександра Турчинова у суді Володимир Пилипенко.

За його словами, своє рішення суд оголосив о першій ночі вівторка.

Пилипенко зазначив, що у ньому визнано, що на спеціально скликаній прес-конференції 18 вересня Богословська оприлюднила завідомо неправдиву інформацію, яку визнано незаконною агітацією наклепницького характеру і "яка мала на меті спонукати голосувати проти позивачів та їхньої політичної сили".

Згідно з рішенням суду, наведені на прес-конференції факти щодо протиправних дій лідерів БЮТ не знайшли свого підтвердження.

За словами Пилипенка, враховуючи те, що Богословська надала суду близько 600 документів, серед яких були старі підшивки газет, роздруківки Інтернет-видань і навіть книга, видана Прогресивною соціалістичною партією для службового використання, "можна вважати, що вона просто перевантажила суд макулатурою".

"Досить дивує кваліфікація так званого професійного юриста (Богословської), який не може обґрунтувати свою правову позицію. З огляду на те, що з неї не вийшов ні публічний обвинувач, ні добрий юрист, можна запропонувати їй спробувати свої сили у сільському господарстві, може там буде більше користі", - сказав він.

За словами Пилипенка, БЮТ задоволений рішенням суду, тому вони не вимагатимуть ні спростування, ні іншої моральної компенсації.

"Нас влаштовує рішення суду. Вчора Богословська звернулася з листом про те, що її облили лайном, але суд встановив, хто і кого лайном обливав", - сказав він, пише "Українська правда".

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко виграла суд у Богословської». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі