пʼятниця, 22 лютого 2008 12:52

Тимошенко відзвітує перед Ющенком у понеділок - Балога

 Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко на традиційній зустрічі з президентом і головою Верховної Ради у понеділок, 25 лютого, детально відзвітує про підсумки свого візиту до Москви, повідомив глава секретаріату президента Віктор Балога.

За його словами, президентські директиви на подальші офіційні контакти членів уряду будуть скоректовані з урахуванням вже досягнутих домовленостей, повідомляє прес-служба президента.

"Візит Тимошенко до Москви засвідчив, що пошук результату тільки тоді буде успішним, коли всі зусилля будуть направлені на єдину мету і узгоджені", - наголосив Балога.

Він виділив кілька позитивних аспектів за підсумками візиту Тимошенко до Москви. На думку Балоги, важливим є розуміння урядом всього комплексу проблем у відносинах між Україною і Росією у сфері газопостачання і необхідність їх невідкладного рішення. Зокрема, йдеться про готовність уряду якнайскоріше погасити заборгованість за вже спожитий газ і підготувати договірну основу нових схем імпорту і транспортування російського газу.

"Кабінет міністрів сприйняв слова президента про те, що країна не може жити в борг, як рішучу директиву розплатитися по рахунках вчасно і сповна. Іншого варіанту для подальшого розвитку взаємин з Росією в енергетиці немає", - відзначив Балога.

Він наголосив, що проведені Тимошенко зустрічі і переговори в Москві стали практичним продовженням домовленостей між президентами Віктором Ющенком і Володимиром Путіним. Перш за все, це стосується їх рішення про те, що оплата за спожитий у 2007 році газ здійснюватиметься за торішніми контрактними цінами. Наступним завданням для Кабміну є розробка угод між "Нафтогазом України" і "Газпромом" про постачання газу на взаємовигідних основах, з чим погодилися два президенти. "Глава держави чекає від уряду конкретних пропозицій", - відзначив Балога, повідомляє Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко відзвітує перед Ющенком у понеділок - Балога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі